Grădinița P.P. Nr. 14, în parteneriat cu ISJ Arad, CCD Arad, Banca Națională a României, ARQ Arad, Asociația „Promovarea performanței în educație”, a organizat azi, 9 iunie 2016, prima ediție a Simpozionului județean „Educația financiară – o necesitate actuală a societății contemporane”, primul simpozion de educație financiară din țară, la nivel de învățământ preșcoalr sub egida motto-ului: „Banii nu răsar din pământ și nici nu cresc în copaci! Banii se câștigă prin muncă!” (Ligia Georescu Goloșoiu)

Acest eveniment deosebit a găzduit o dublă lansare:

  • Lansarea Ghidului Metodic „Idei, suflet, dăruire”, realizat de către educatoarele de la Grădinița P.P. Nr. 14 Arad cuprinzând o vastă colecție de proiecte didactice pentru educatoare, profesori pentru învățământ preșcolar, elevi și studenți, fiind un auxiliar de bază în construirea unui demers didactic complet și complex, asigurând astfel succesul fiecărui dascăl în cariera sa. Acest îndrumător a fost elaborat sub coordonarea riguroasă și profesionistă a d-nei Inspector școlar pentru educție timpurie, Emilia Sorițeu, a d-nei lector universitar doctor, Valeria Peștean, a d-nei director prof. Flavia Dărău și a echipei de redacție formată din: ed. Ramona Pintean, prof. Doina Țifrea.
  • Lansarea publicației cu articole de specialitate intitulată: „Educația financiară – o necesitate actuală a societății contemporane”, sub îndrumarea științifică a d-nei consilier BNR, dr. în economie Ligia Georgescu Goloșoiu și a coordonatorilor: d-lui inspector școlar general prof. Claudius Lucian Mladin, d-nei inspector școlar pentru educație timpurie Emilia Sorițeu, d-nei inspector școlar pentru învățământ primar Raluca Lalyer, d-nei director prof. Flavia Dărău, d-nei prof. înv. preșc. Doina Țifrea și a d-nei prof. înv. preșc. Liana Saman.

În continuare, s-au prezentat lucrări de specialitate pe două secțiuni: secțiunea I –  Metodico-științifică și secțiunea II – Exemple de bune practici. Materialele prezentate în cadrul acestui simpozion reflectă rezultatele muncii depuse de către educatoare și copii pe parcursul anului școlar 2014-2015 (Grădinița P.P. 14 fiind unul dintre cele trei județe în care s-a implementat pentru prima dată acest opțional), respectiv 2015-2016, în cadrul Proiectului Național de Educație financiară, inițiat și pilotat de către d-na consilier BNR Ligia Georgescu Goloșoiu, care a oferit copiilor din Arad și județ 4000 de cărticele de Educație Financiară în mod gratuit.

Evenimentul a găzduit invitați de onoare: consilier BNR Ligia Georgescu Goloșoiu, insp. școlar pentru ed. timpurie Emilia Sorițeu, insp. școlar Mariana Tocaciu, director adjunct Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” Corina Uzum, director CCD Adina Plev, prof. metodist Emilia Dăncilă, prof. metodist Larisa Chițu, prof. metodist Rodica Țoldan, prof. Sorin Hoară –  reprezentantul comitetului de părinți pe municipiu, doamne directoare de la grădinițele din Arad și județ, cadre didactice din învățământul preșcolar și primar, ARQ Arad, mass-media locală.

Mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența!

Sursa: ARQ  http://www.arq.ro/simpozionul-judetean-educatia-financiara-o-necesitate-actuala-a-societatii-contemporane-la-gradinita-pp-nr-14/7216